MIESZKANIE 98M2 BEMOWO

Projekt mieszkania stworzony dla czteroosobowej rodziny dla której

przyroda, naturalne materiały i możliwość wspólnego, rodzinnego

spędzania czasu w domu jest najważniejsza.

Głównym założeniem było stworzenie dużej otwartej, przestrzeni

w której cała rodzina mogłaby wspólnie spędzać czas. W centrum

salonu znajduje się wygodna otoczona przez zieleń sofa. Z jednej jej

strony mamy swobodny dostęp do dużego stołu oraz otwartej

kuchni z drugiej strefę z nujanym fotelem oraz regałami dla dzieci.

Zieleń w wielu odsłonach pojawia się w całym mieszkaniu ale trzy

segmenty zostały zdecydowanie mocniej zaakcentowane: zabudowa

w kuchni i holu, ściana tv oraz łuk z drzwiami prowadzącymi do

prywatnej łazienki. Ściana z łukiem zaprojektowana została by podkreślić

retro/organiczny klimat mieszkania oraz stworzyć miękkie przejście do

strefy codziennych zabaw dziecięcych w salonie.

Zdjęcia | Ayuko Studio

PROJEKT I REALIZACJA 2019